Documentaire

Schermafdruk 2019-01-06 17.14.20

ECHO (2019, 25 minuten, in het kader van de Teledoc Campus i.s.m. de NTR)

Regie en scenario: Huibert van Wijk. Producer: July Film

Twijfelend over of hij ooit zelf een gezin zou willen starten duikt de filmmaker in de complexe geschiedenis van het gezin waar hij zelf uit voortkomt. Door scheidingen, adoptie en tweede huwelijken is hij opgegroeid in een samengesteld gezin waarin géén van de vier kinderen dezelfde twee (biologische) ouders deelt.

Terwijl de film deze persoonlijke geschiedenis ontrafelt stelt de filmmaker de vraag wat het is dat familie tot familie maakt. En hoe onze gedeelde familiegeschiedenis doorklinkt in de personen die we vandaag de dag geworden zijn.

 

Schermafbeelding 2016-08-18 om 14.44.23

IN NAAM VAN PUCK (2015, 9 minuten)

Regie: Nina van Oort. Producer: July Film

De 22-jarige Puck is 7 wanneer ze ontdekt dat ze anders is dan andere meisjes van haar leeftijd. Ze komt er achter dat dit haar belemmert, maar tegelijkertijd een kracht is voor haar creativiteit.

Werd geselecteerd als voorfilm op het Internationaal Film Festival Assen (2016) en het WE Film Festival in Maastricht (2016)

BEKIJK DE FILM

 

voordedeur

VOOR DE DEUR (2015, 10 minuten)

Regie: Isabel Lamberti. Producers: Yasmin van Dorp, Julia Rombout

De Project X-film ‘Voor de deur’ lijkt een registratie van de werkelijkheid door een bewakingscamera. Maar Filmacademiestudente Isabel Lamberti heeft alles tot in de puntjes geregisseerd. Daarmee wil ze de kijker laten nadenken over de vraag: hoe worden wij gemanipuleerd door de beelden die wij zien?

BEKIJK DE FILM

 

Schermafbeelding 2016-07-08 om 17.37.53

JOYLAND (2015, 20 minuten)

Regie: Nina van Oort. Producer: NFA, Rianne Ebeling. Research: Julia Rombout

De Amsterdamse Joey en Sam hebben een voedselvervangend poeder op de markt gebracht, waardoor eten niet meer nodig is. Met de toenemende vraag naar het product lijkt een mooie toekomst voor de jonge ondernemers in het verschiet te liggen; welcome to Joyland!

BEKIJK DE FILMWebsite / Facebook

 

Schermafbeelding 2016-07-08 om 17.34.26

DE LEERMEESTER (2014, 13 minuten)

Regie: Nina van Oort. Producers: NFA, Martijn van der Vliet, Julia Rombout

Ambachtelijk aannemer Fred Mensink koos er twaalf jaar geleden voor om de autistische Stefan aan te nemen in zijn bedrijf. Het bleek een moeizaam proces om Stefan te begeleiden en tegelijkertijd een economische onderneming te runnen. Sinds enkele jaren lijkt er in hun relatie een verandering plaats te vinden.

Werd geselecteerd voor het Ambacht in Beeld Film Festival (2015).

BEKIJK DE FILM

 

mrnobody_01

MR. NOBODY (2013, 10 minuten)

Regie: Isabel Lamberti. Producer: NFA, Julia Rombout

In een onbestemd caravandorpje vlak naast Ruigoord, woont James. Aan de hand van de ervaringen en observaties van zijn buren wordt duidelijk wat een bijzonder en toch ondergewaardeerd persoon dit is.

Advertenties